Astrid van den Boomen -Meeuws

Ik ben Astrid van den Boomen – Meeuws (1991). Samen met mijn man Rob woon ik in Someren-Heide. Al van kleins af aan ben ik lid van de Scouting vereniging in Someren. Daar is mijn passie voor de natuur ontstaan. Daarnaast zijn wandelen in het bos, een boek lezen, yoga en koken dingen die ik erg fijn vind om te doen. 

Al heel jong wist ik zeker dat ik juf wilde worden. Mijn stage vond ik heerlijk: elke dag fijn met de kinderen aan de slag. Tot alles letterlijk stil stond in ons gezin. Mijn broer overleed. Niets was meer zoals het was. Er is een tijd voor en een tijd na. Het is bijna niet uit te leggen wat dat met mij deed. Mijn kompas was de weg kwijt. En ik wist niet meer hoe ik verder moest. De PABO rondde ik af, maar voor de klas staan wilde ik niet meer. Door mijn rouwbegeleider, de natuur en lieve mensen om mij heen vond mijn kompas de weg terug. 

In 2017 startte ik met de opleiding Omgaan met verlies voor kinderen en jongeren bij Land van Rouw in Nijmegen. Zodat ik zelf met kinderen en jongeren mee kan lopen wanneer hun interne kompas de weg kwijt is na een ingrijpend verlies. Hier leerde ik veel over rouw en verlies en kwam ik veel onderwerpen tegen die ik zelf zo goed ken. 

Zo weet ik als KOPP-kind als geen ander hoe het is om op te groeien met een psychisch zieke ouder. En hoe dit van invloed is op je ontwikkeling als jongvolwassene. Het overlijden van mijn broer veranderde ons familiesysteem. Ik bleef over als enigst kind. Door deze levenservaring heb ik de achterkant van de liefde leren kennen. Het heeft me gebracht waar ik nu sta. 

Inmiddels werk ik in de kinderopvang met kleinere groepen dan in een klas. Hierdoor kan ik meer gerichte aandacht geven en dat vind ik belangrijk. Daarnaast begeleid ik kinderen, jongeren en gezinnen bij verlieservaringen, wanneer ze niet meer weten welke kant het kompas op wijst. 
Diploma's en certificaten

Zoek de weg_Praktijk_Kompassie

2014 Diploma HBO PABO

2019 Diploma Post HBO Land van rouw

2021 Diploma PSBK, Con Amore 

2022 ACT4kids , nog in opleiding